Νέα του ιστοχώρου

Καλώς ορίσατε στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης του Μουσικού Σχολείου Αλίμου

 
Picture of User Admin
Καλώς ορίσατε στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης του Μουσικού Σχολείου Αλίμου
by User Admin - Friday, 1 February 2019, 10:30 PM
 

Καλώς ορίσατε στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης του Μουσικού Σχολείου Αλίμου!

Η πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης του Μουσικού Σχολείου Αλίμου βασίζεται στο λογισμικό ανοικτού κώδικα Moodle, το οποίο επιτρέπει τη δημιουργία και διαχείριση διαδικτυακών μαθημάτων. Το Moodle έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να υποστηρίξει μαθησιακές δραστηριότητες εμπνευσμένες από τον κοινωνικό εποικοδομητισμό (social constructivism) και παρέχει ένα χώρο διανομής ψηφιακού πολυμεσικού υλικού σε συνδυασμό με ποικίλα εργαλεία για κοινωνική αλληλεπίδραση και συνεργατική κατασκευή της γνώσης.

Το MyMousalim.gr δίνει πλέον τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Αλίμου να επικοινωνούν με τους μαθητές τους από απόσταση και σε μη πραγματικό χρόνο για την παροχή εκπαιδευτικού υλικού ή τη διεξαγωγή συμπληρωματικών «μαθημάτων» μέσω αυτής Virtual Learning Environments τεχνολογίας (πλατφόρμα εικονικής εκμάθησης). Στόχος του MyMousalim.gr δεν είναι απλώς η αναπαραγωγή ή αντικατάσταση της κλασσικής εκπαιδευτικής διαδικασίας σε περιβάλλον υπολογιστή, αλλά η εκμετάλλευση της τεχνολογίας των υπολογιστών για την παροχή εξελιγμένων εργαλείων εκπαίδευσης στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, κάτι που συνεπάγεται συνολικά την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσής του.

Το MyMousalim.gr είναι επίσης εξοπλισμένο με εργαλεία ιχνηλασιμότητας (καταγραφή και παρακολούθηση ενεργειών), ημερολόγιο, φόρουμ συζητήσεων, δωμάτια συζήτησης, ανατροφοδότησης RSS, ιστολόγια, wikis, ομάδες κ.α.

Καλό ξεκίνημα!
Πόλλις Αδαμαντόπουλος, ΠΕ79.01